söndag 22 februari 2015

Morotshummus

Hummus är något av det bästa jag vet, smakar himmelskt. Mycket vitlök ska det vara, och citron! Ibland kan jag ha i lite gurkmeja för färgen och tahini om jag har det hemma. Det går liksom inte att misslyckas med hummus.


























Här är en variant på hummus med ugnsrostad morot och lök vilket ger hummusen en fin orange färg och en underbar, lite söt morotssmak.

MOROTSHUMMUS
1 stor skål

1 stor morot
2 vitlökar
1/2 gul lök
olja & flingsalt

Sätt ugnen på 225°c. Skala och dela moroten i små bitar. Skala löken och vitlöken. Klyfta löken och lämna vitlöken hel. Klä en ugnsform med bakplåtspapper och lägg allt i formen. Strö på lite olja och flingsalt. Rosta i ugnen 20 - 30 min tills moroten är mjuk. Se upp så löken inte bränns. Låt moroten svalna lite. Detta steg kan du göra dagen före och bara förvara moroten i kylskåpet.

-------------------------------------------

moroten och löken
175 g kikärter
saften från 1/2 citron
salt efter smak
1/2 tsk gurkmeja
1/2 dl rypsolja
1/2 dl vatten

Lägg allt i en mixer och mixa tills du har en slät hummus. Smaka av och tillsätt ev. mer salt, vatten eller olja om det behövs.

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar