torsdag 26 februari 2015

Fylld aubergine

Att fylla aubergine med allt möjligt gott är ett riktigt bra lunch- eller middagstips. Den här gången fyllde jag den med inkråmet, spenat, svarta oliver, kronärtskocka, vitlök och havregrädde. Mycket gott!


FYLLD AUBERGINE
1 port

1/2 aubergine
salt

Salta snittytan och låt den dra åt sig ca 10 min. Sätt ugnen på 200°c. Torka av saltet och gröp ur auberginen, men spara en kant så skalet håller ihop. Lägg in aubergineskalet i ugnen och grädda tills det mjuknat, ca 30 min.

Fyllning:
inkråmet från auberginen
1 näve spenat (1/2 dl)
5 svarta oliver
1 kronärtskockshjärta
1 vitlök
1/2 dl havregrädde
salt, peppar och torkad timjan
ev. riven ost

Finhacka inkråmet. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs aubergineköttet och spenaten. Skiva oliverna, dela kronärtskockan i mindre bitar och finhacka vitlöken. Släng ner det i pannan tillsammans med auberginen och låt fräsa en stund till. Slå på lite havregrädde och låt det koka in så det blir krämigt. Smaka av med salt, peppar och timjan.
Ta ut aubergineskalet ur ugnen, höj ugnen till 225°c och fyll skalet med fyllningen. Strö ev. över riven ost. Lägg tillbaks auberginen i ugnen och gratinera den i ca 25 min. Servera med en god sallad och kanske lite couscous eller bulgur?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar